Az iGaming tényleg egybeforrt a kereskedelmi ingatlanokkal?

image

Első olvasatra összeráncolhatjuk ezen a kérdésen a szemöldökünket, hiszen nehéz belegondolni, hogy két, látszólag teljesen különböző iparágnak egyáltalán köze lehet egymáshoz. De a helyzet az, hogy az iGaming és a kereskedelmi ingatlanok szférája csaknem összeforrt. Ez azért furcsa, mert az előbbi kizárólag internetalapú, kézzelfoghatatlan “ingatlanokra” épül, míg az utóbbi tényleges fizikai konstrukciókra. Hogy érinti ez a szerencsejátékot, sőt akár a mobile kaszinó Magyarország játékosait? A témáról alább értekezünk.

Hogy függ össze az iGaming a kereskedelmi ingatlanokkal?

Mivel az utóbbi években a virtuális játék ipar népszerűsége és éves bevétele rakétaszerűen ível felfelé, és egyáltalán nem mutatja a lassulás jeleit, elmondható, hogy jelentősebben befolyásolja a kereskedelmi ingatlanok piacát, mint fordítva.

Emiatt, az iGaming esernyője alá tartozó online szerencsejáték szolgáltatók nem csak hogy új eszközök felé nyitottak az asztali gépeken túl (gondoljunk a mobil online kaszinó Magyarország piacára való berobbanására), de kereskedelmi ingatlanok után néznek szolgáltatásaik árusításához. Mivel ezek a vállalatok általában maximum száz fővel üzemelnek, így nem keresnek akkora ingatlanterületet mint amivel például a Microsoft rendelkezik. Azonban, székhelyüket leginkább a business kerületben preferálják.

Ezért vágynak az iGaming-ben tevékenykedők ingatlanra

Függetlenül attól, hogy az iGaming területén dolgozók egy virtuális business részét képezik, szükségük van egy földi irodahelyiségre, ahol napi munkájukat elvégezhetik. Különösen fontos ez az IT és ügyfélszolgálati osztályok számára. Gondoljunk csak bele: akár asztali kliensről, akár a mobile kaszinó Magyarország applikációiról van szó, a fejlesztők és informatikusok akkor tudják leghatékonyabban ellátni feladataikat az előforduló szoftver vagy programbeli problémák kapcsán, ha egy központi munkahelyről dolgoznak.

Emellett, az iGaming operátorok felszerelik a munkavégzésre kiválasztott ingatlant minden IT-hoz és ügyfélszolgálathoz szükséges eszközzel. Az utóbbi esetén ez kiemelkedően fontos, hiszen nem minden alkalmazottnak adottak ideális home office körülmények. Az irodában viszont hozzáférhetnek a szükséges eszközökhöz (számítógép, telefon, fejhallgató) az e-mailes és telefonos támogatáshoz, melyet csendes és nyugodt környezetben végezhetnek.

Hol vásárolják a legtöbb ingatlant az iGaming szolgáltatók?

Elég az online szerencsejáték licenszeket kibocsátó országokra rákeresni, és máris megtalálhatjuk a választ: Málta (Máltai Szerencsejáték Hatóság), Curaçao és a Fülöp-szigetek (PAGCOR) igencsak népszerű lokációk az iGaming ingatlanok vásárlása tekintetében. A mobile kaszinó Magyarország számos applikációját fenntartó szolgáltató rendelkezik az ezen országokban kibocsátott engedélyek valamelyikével.